Foreningen

https://www.hoerup-lokalhistorie.dk/wp-content/uploads/2019/12/Persondataforordningen.docxLokalhistorisk Forening for Hørup Sogn er oprettet i den 8.6.1978 af en lokalgruppe, hvor Hans Tækker fra Mjang og Peter Hell fra Lambjerg var igangsættere.

Foreningen har medlemmer i hele sognet, som dækker følgende landsbyer:   Hørup – Kirke-Hørup – Høruphav – Mintebjerg – Majbøl –  Mjang – Lambjerg – Lambjergskov. Med tiden er medlemskredsen blevet landsdækkende.

Et medlemskab dækker en husstand – altså typisk en eller to personer. Medlemskontingentet, der fastsættes af generalforsamlingen, har siden 2012 været 75,- kr/år. Det er incl. det årlige årsskrift. Antal medlemmer har i en årrække været ret konstant omkring 350-360.

Foreningen driver:

Lokalhistorisk arkiv for Hørup Sogn

Arkivet har til huse i kælderen på Hørup Centralskole, hvor arbejdet med at modtage og registrere de arkivalier, som indleveres af sognets beboere og andre personer, der har materiale, som de ønsker bevaret for eftertiden.

Har du interesse i at arbejde med arkivalier og kendskab til arbejde med elektroniske medier, så mangler vi nogle “varme hænder” til at få registreret fortidsminder.

Vi er f.t. 7 bestyrelsesmedlemmer og 2 arkivmedhjælpere som er beskæftiget med opgaven. Men der er brug for flere hænder til at løse de mange opgaver som til går arkivet. Alle er velkommen til at møde op og være med.

Foreningens og arkivets adresse er: Vestervej 42, 6470 Sydals.
Arkivet kan besøges hver mandag i tidsrummet 14-16. Der er åben på alle dage hvor skolen har åben.

Foreningen har en GDPR aftale godkendt af bestyrelsen og med den eksterne leverandør. Aftalen forefindes i arkivet, underskrevet af bestyrelsen.

Persondataforeningen: https://www.hoerup-lokalhistorie.dk/wp-content/uploads/2019/12/Persondataforordningen.docx